Starten met golfen

 

Toekomstige Golfer

Zoekt u een leuke buitensport die u met familie of vrienden kunt spelen en een sport waarbij u het gevoel heeft even helemaal weg te zijn?

DAN IS GOLF IETS VOOR U!

Wat houdt de beginnerscursus in?

LES 1: 1 uur golfles
Uitleg en demonstratie over wat golf is. U leert tijdens de les de basis van de golfswing.

LES 2: 1 uur golfles
Hierin ligt de focus op het korte spel, u maakt hier een start met putten en chippen.

LES 3: 1.5 uur golfles
Dit is een baanles hierin gaat u kennis maken met het spelen van de golfbaan.Na afloop bespreken we met u de vervolgstappen om verder te gaan naar stap 2: het behalen van baanpermissie.

De beginnerscursus bedraagt €90,- p.p.

Een groep bestaat uit minimaal 2 personen en maximaal 6.

Inschrijfformulier golflessen

Beginnen met golf, hoe werkt het?

Bij golfbaan de Zeeuwsche wordt golfbaanpermissie of minimaal een handicap 54 gevraagd om toegang te krijgen tot onze 9-holes golfbaan.
Stap 1 is het behalen van uw baanpermissie en theorie. Hierna kunt u doorgaan voor stap 2, het behalen van handicap 54 of lager.

Stap 1: Golfbaanpermissie & Theorie
Om uw baanpermissie te halen, zult u eerst moeten lessen. U gaat dan samen met onze golfprofessional aan de slag om de basistechnieken, swingen, putten en chippen onder controle te krijgen. De golfprofessional geeft u vervolgens baanpermissie, als u de basis van golfen beheerst. Nadat u uw golfbaanpermissie heeft ontvangen, bent u in staat om op een plezierige manier, baanervaring op te doen. Het is van belang dat u op dit moment ook tijd investeert in het leren van de regels en etiquette zodat u het golftheorie examen kunt gaan behalen.

Stap 2: Handicap 54
U kunt nu uw handicap 54, oftewel het golfvaardigheidsbewijs gaan halen. Dit is het bewijs waarmee u aan kunt tonen dat u de basisprincipes van het golfspel en daarbij een bepaald niveau beheerst. Het praktische deel van het examen bestaat uit het lopen van een ronde van 9-holes waarbij u met een starthandicap 54, een score van minimaal 19 punten behaald.
Na afloop geeft u deze kaart aan ons en wij vragen dan uw handicap pasje aan bij de NGF.

U kunt vervolgens lid worden van golfbaan de Zeeuwsche, waardoor u onbeperkt kunt golfen op onze golfbaan. Ook kunt u er voor kiezen om nog geen lid te worden van een golfbaan. Dan schrijft u zich alleen in voor handicapregistratie bij De Zeeuwsche. U krijgt dan enkel de pas en NGF registratie waarmee u op alle banen greenfee kunt golfen.