Focus op golf- een sportieve manier van omgaan met je beperking

Als je minder gemakkelijk beweegt, of zelfs gedeeltelijk verlamd bent dan lijkt sporten bijna onmogelijk. Lekker bewegen en onder de mensen komen is dan een stuk minder vanzelfsprekend.

Focus op Golf is een initiatief van enkele enthousiaste golfers uit Zeeland i.s.m Golfbaan De Zeeuwsche. En is gesteund en geïnspireerd door de goede resultaten bij Golf voor Gehandicapten ( www.gvoorg.nl ) in Zuid Holland.

Golf is voor iedereen te leren, ook al heb je nooit gegolfd en ben je fysiek beperkt of verminderd belastbaar. Je kan golf op je eigen niveau leren en beoefenen. Het is goed voor het bewegingsapparaat en algehele conditie en kan ook een belangrijk middel zijn om sociale contacten te onderhouden of opnieuw op te doen. Onder leiding van een gespecialiseerde golfprofessional kun je de eerste beginselen van de golfsport uitproberen.

Wanneer je plezier hebt in het golfspel en door wil gaan kan je begeleid worden naar het behalen van het golf-vaardigheidsbewijs en eventueel ook actief lid worden van Golfbaan De Zeeuwsche. Focus op Golf is een goede revalidatie mogelijkheid voor mensen die willen blijven bewegen na bijv. een beroerte, hoofdletsel, de ziekte van Parkinson, MS of andere problemen met het bewegingsapparaat.

Geïnteresseerd ? Kom gerust een keer kijken bij Focus op Golf. U kunt een keer meekijken bij de golfles of meteen een les volgen. Een begeleider meenemen kan natuurlijk altijd.

Kosten: via fondswerving vindt een bijdrage in de kosten plaats. Er wordt 10 euro per les gevraagd.

Meer informatie vindt u op http://focusopgolf.nl/